top of page

Healing

01 - wellness-589770_1280.jpg

Hva er Healing?

 

Healing betyr 'å gjøre hel'. Healing kan benyttes ved ubalanser emosjonelt og mentalt, kroppslig, og spirituelt (tro og åndelighet). Healeren jobber med å løse opp blokkeringer som hindrer eller forstyrrer energisirkulasjonen,- slik at energiene kan flyte fritt, og kroppen kan komme i naturlig balanse. Både mennesker og dyr kan få healing.

Hvordan fungerer det? 


Noen mener at man må ha evner for å kunne jobbe med healing, mens andre mener at dette kan læres. Selv tror jeg at det er en fordel å være en åpen person, men jeg tror absolutt at man kan lære seg det fordi det er en naturlig evne. Vi er født åpne og med naturlige evner. Men mange 'lukker igjen' etter hvert som de vokser opp.

Healeren kan ofte 'se' og sanse hvor det sitter blokkeringer og/eller ubehag og smerter, og de bruker kroppen sin som en kanal for å videreføre energi. Disse energiene kan komme via guider, 'ånder', engler, urkraften, eller lignende som hjelper til under healing,- og det er de som gir healingen i gjennom healeren som kanal.

Healing kan ha variabelt resultat. Én person kan komme for å få hjelp med smerter og/eller ubehag og ha veldig god erfaring med healingen,- mens andre som kommer med samme problemstilling ikke merker noen endring. Grunnen til det er at årsaken til problemet alltid vil være ulikt.

Jeg tror det er viktig at dersom klienten ikke har opplevd endringer av healingen på x antall behandlinger, så bør healeren sende klienten videre til en annen healer eller behandler. Noen healere er spesialiserte på enkelte ting,- mens andre har en annen spesialitet. Derfor er det fullt mulig at klienten kan ha god erfaring hos én healer, og ikke hos en annen.

 

Behandling


Noen lurer på hvor mange ganger man må ha healing, og det er vanskelig å si på forhånd. Ofte anbefaler healeren å komme minimum 2-3 ganger,- hvor den første gangen går til å prate, og til å kartlegge blokkeringer og ubehag. Den andre gangen blir en dypere healing, med vurdering av hvordan man legger opp løpet videre. Løpet i prosessen kommer an på hvor dypt problemene sitter. Når man har løst opp i noe, kan det også dukke opp mer i neste 'lag',- som å skrelle løken billedlig sagt. Dette praktiseres forskjellig fra healer til healer.

 

En healing varer vanligvis mellom 30 og 45 minutter. Klienten ligger på en benk eller sitter, og man er fullt påkledd. Mange ønsker ikke å bli berørt under healing, mens andre føler at det er helt greit. Uansett skal healeren ta hensyn til dette, og tilrettelegge slik at det føles bra og trygt for klienten.

 

Personlig foretrekker jeg å ha levende lys og evt. rolig musikk i bakgrunnen når jeg jobber med healing. Noen ganger bruker jeg også krystaller, og det varierer om jeg jobber med fargehealing, klassisk healing, energi-justering eller andre metoder. Dette vurderer jeg ut ifra individ, ønske og behov. En stor del av hele healingen er for mange dialogen mellom healer og klient. Det å føle at man blir hørt, og at healeren har tid til å lytte er for mange en healing i seg selv. 

 

En healing kan oppleves ulikt fra person til person. Man kan blant annet oppleve varme, kulde, svak prikking eller stikking i området som arbeides med, samt emosjonelle reaksjoner. Noen blir tunge og avslappet i kroppen under en healing og etterpå, mens noen ikke kjenner noe i det hele tatt. Det er ikke noe som er rett eller galt her.

 

I etterkant av healingen kan noen oppleve en kortvarig forverring av tilstanden. Man kan f.eks. føle seg uvel, trøtt eller slapp, mens noen på den andre siden føler at de får mer energi. Dette er naturlige reaksjoner som viser at kroppens egne helbredelsesprosesser er i gang. Det er lurt å drikke mye vann etter en behandling, og det anbefales å unngå hard fysisk aktivitet den dagen healingen er gjort.

01 - wellness-589772_1280.jpg

Viktig

 

En healer skal ikke anbefale klienten å slutte på medisiner eller behandling fra lege, hun/han skal ikke gi lovnader om bedring eller total tilfriskning, og ikke stille diagnoser. Healere som er godkjente i et forbund jobber under de samme lovene som norsk helsepersonell. Hvor blant annet taushetsplikten er viktig. (klikk her for å komme til Loven om Helsepersonell m.v. (Helsepersonelloven)

Dersom en klient kommer til meg med en kjent diagnose og/eller en alvorlig sykdom, så vil jeg alltid anbefale at vedkommende benytter seg av skolemedisinen og behandling tilbudt fra lege/sykehus/spesialister. Mitt ønske er å kunne ha et samarbeid med disse, og å hjelpe klienten paralellt med den behandlingen de får derfra dersom de ønsker det.

bottom of page