top of page

Dyrekommunikasjon med Bella

Bella_april15 007.jpeg

Dyretolk: Karin Elise Hansen

Navn: Bella
Kjønn: hunn
Alder: 6 år
Rase/art: Katt, Russian Blue
Eier: Janne de Jong

Bella har vært hos eier siden hun var 4,5 mnd.

1.    Fri Flyt

(Før jeg starter kommunikasjonen mediterer jeg og sentrerer energien min. Ved jording ber jeg om å få den fargen jeg trenger i dag, og det kommer grønt,- som i hjerte chakra (se forlaring til hva hjerte chakra hos dyr står for lenger ned i kommunikasjonen) . Jeg kjenner på en uro, en tristhet, følelsen av å ha litt angst og ubehag ved hjerte-området).


Bella sier:
Jeg er en sart sjel, både inni og utenpå. Det er ikke alltid det kan virke sånn når man leser kroppsspråket mitt. For som deg mor,- så ønsker jeg å fremstå ‘tøffere’ utenpå enn jeg egentlig er inni. (hun ‘tygger’ på ordet ‘tøffere’, og vil forklare det nærmere).

Det er kanskje tøffe ord å starte med, men går man inn i seg selv,- og ser på andre, så er ikke dette uvanlig. Man lager seg et skjold av beskyttelse, og ofte ser man det ikke selv før man ‘møter seg selv i døra’. Man kan jobbe masse med selvutvikling, og komme langt,- men det er ikke lett å gi slipp på den siste biten av skjoldet. Jeg tror ikke man skal slippe det bestandig heller, spesielt ikke hvis man arbeider med andre mennesker i ulike livsfaser. Men man skal passe seg for å ta på seg tunge energier fra andre. Det har vi en tendens til å gjøre begge to.- Vi er sensitive inn til rota av oss selv. Det er lett for oss empater å ta på oss andres energier, selv om vi prøver å la være.

Jeg speiler deg – og du speiler meg. Vi er to like, og jeg er her for å vise deg de sidene av deg selv som du ikke ser så godt selv. Vit at dette kun kommer av ren kjærlighet, for jeg vet at du er på god vei, og på høyt nivå av innsikt. Jeg vil hjelpe deg enda nærmere. 

2.    Spørsmål:

Hva kan eierne dine gjøre for at du skal ha det best mulig/enda bedre?

Jeg som du mor trenger å være i min egen energi, og ha tid til å kjenne på og erfare av det som kommer min vei. Vi jobber godt med det vi erfarer, vi lar det ikke fare forbi i uvitenhet. Det er en styrke, men det kan også oppfattes som ‘særhet’ i andres øyne. Når vi kjenner på at andre setter spørsmålstegn ved måten vi er,- så prøver vi å ‘skjerpe’ oss, og det fører til at vi undergraver våre behov som åndelige sjeler. Det vi egentlig trenger er å verdsette våre behov, og finne oss i at vi er som vi er. På den måten kan vi på riktig tidspunkt,- noe som kommer titt og ofte – hjelpe andre sjeler i det de trenger. Ikke før vi står i oss selv og det vi er, kan vi hjelpe andre optimalt. Vi vil da stråle ut gode energier,- som hjelper den andre videre også. Husk at vi alle er en unik brikke av et stort puslespill. Lager vi oss andre former som brikker,- så passer vi ikke inn i helheten lenger.

Dette var kanskje ikke det konkrete svaret du søkte, men tenker du deg om,- så er det også en god beskrivelse på hva dere kan gjøre både for meg,- og for deg – for at vi skal få det bedre.Er du lykkelig? Hvorfor/hvorfor ikke?
Jeg er lykkelig, og jeg er der jeg skal være. Jeg har forklart deg nå at jeg er her for å hjelpe deg,- samtidig som at du hjelper meg med mine ubalanser og behov i den fysiske kroppen jeg er i.
Vi er begge på en reise i hver våre fysiske kropper, og skal lære på det fysiske plan for å komme videre. Akkurat nå kommuniserer jeg på et høyere plan, og kan derfor oppfattes som en som har all verdens innsikt. Når jeg er tilstede i min fysiske kropp så har jeg ikke helt den samme innsikten, selv om vi dyr har kommet noe lenger enn menneskene. Ved å kommunisere på denne måten så samler vi løse tråder på et åndelig plan,- som kommer til å jobbe i oss både i under- og overbevisstheten når hverdagen kommer og vi håndterer våre fysiske kropper samtidig.

Jeg vet at du har kunnskap om mye av det jeg forteller deg her mor, men jeg vil bare vise at jeg også er på nivå med deg.Trives du med å bo uten andre katter i huset, eller kunne du tenke deg selskap?
Jeg føler at det kan være litt tungt når vi er flere katter her. Som sagt så har jeg veldig lett for å dra på meg andres energier, og jeg føler at jeg kommer i ubalanse med meg selv. Jeg trives derfor best alene, hvor jeg kan sentrere energiene, og jobbe tettere med deg mor nå når du er i gang med din reise mot større innsikt og forståelse. Det kan hende at det kan passe med selskap på et senere tidspunkt, men ikke slik det er i dag. Siden du spør…
(hun er litt forsiktig i fremtoningen sin. Hun ønsker ikke å oppfattes som en som regjerer og bestemmer alt).Eierne dine oppfatter at du ikke tolererer andre katter/dyr. Er det riktig og evt. hvofor? 
(Har hun lyst til at vi skal beholde en av hennes unger eller ev. en annen katt hun kunne bo sammen med? Vi tar gjerne en katt til, men ikke hvis Bella ikke ønsker det. Men ønsker ikke til og med katter interaksjon med artsfrender?)

Det er ikke riktig at jeg ikke tolererer andre dyr. Jeg er bare en av få flokk-dyr som trives bedre for meg selv. Men det er nå, og her jeg befinner meg nå. Jeg føler at jeg mister meg selv sammen med andre katter, og jeg kan nok virke sær og sur – forståelig nok. Men det er ikke fordi jeg egentlig er sånn.

(Jeg oppfatter det som om hun kjemper med seg selv i sin fysiske kropp når hun er sammen med andre katter,- og kan virke mer sint overfor andre enn hun ønsker å være. Som om hun ikke skjønner hvorfor hun blir sånn selv. Forvirring og frustrasjon).Hvordan hadde du det de første 5 mnd. av ditt liv?
(Hennes historie/livsopplevelser før hun kom til meg/oss - hadde hun det godt eller hvordan har de første månedene preget henne)?

Der jeg var før jeg kom til dere følte jeg meg ikke hjemme. Litt merkelig… men jeg visste at jeg skulle et annet sted, nemlig til deres hjem her jeg er nå. Jeg var ikke sentrert i meg selv,- noe som førte til et litt rart forhold mellom tidligere eier og meg selv. I vekst ble det også ekstra vanskelig fordi jeg skulle håndtere kroppslige og hormonelle forandringer. Noen ganger ble det litt overveldende. Jeg kan ikke si at noen behandlet meg dårlig, men jeg var ikke på rett sted.
Når jeg da kom til deg mor, eller til dere,- så tok det litt tid for meg å justere meg. Men jeg visste at jeg var på rett sted, og det var deilig. (Hun sender følelsen av takknemlighet og kjærlighet).Hvor mange flere kull med kattunger ønsker du deg
Jeg tar oppgaven min som mor alvorlig, og ønsker ikke å være noen ‘storprodusent’ av avkom.
Jeg ønsker ikke fler enn fire kull.Trives du med å være mor?
Ja det gjør jeg. Det er noe annet å være mor enn å omgås andre katter utenfor. Jeg føler at jeg overbringer omsorg og gode energier til mine barn, noe jeg er meget stolt av faktisk.
Det jeg syns er vanskelig er når barna mine reiser. Da kjenner jeg på sorg og savn en stund etterpå. Det er derfor viktig for meg at du kjenner godt på energiene til de som ønsker å overta mine barn. Kjenn etter om det er noe som skurrer, om det er noe som ikke føles riktig. Jeg vil heller beholde mine barn lenger hos meg enn å være usikker på de som skal overta. Den som er riktig vil dukke opp,- akkurat når han/hun skal.Er det noen type mat du trenger for å gi deg bedre helse?
(Helse; Bella avviser ofte det vi forsøker å gi henne av naturlig mat (fisk, rått kjøtt, kokt kjøtt etc). Hvorfor? (Går det an å «forklare» for henne at vi forsøker å gi henne naturlig mat fordi det er bedre kvalitet enn kattefóret og gjerne at hun forklarer oss hvorfor hun ikke spiser det sånn at vi forstår hva hun tenker om det.)

Dette er litt vanskelig føler jeg. Jeg vet egentlig ikke hva som er bra for meg og ikke. Men jeg setter pris på et variert kosthold, og ting som smaker. Mat med ulik konsistens. Naturlig mat er ofte litt smakløst, og jeg blir litt lei. Jeg vet at dere ønsker mitt beste, men uten et variert kosthold så vil heller ikke magen min tilvenne seg variert mat. Tror i hvert fall jeg…

(Hun sender bilde av en liten firkantet boks med buede hjørner. Den er gullfarget i bunnen, og mørk/sort oppå med tekst og bilde/illustrasjon på. Jeg ser noe rødt også på lokket, som er som et bløtt lokk/aluminium).

Dette kan kanskje brukes som en type ‘smakstilsetning’ oppå den maten dere gir meg? Det behøver ikke være mye, men det smaker så godt, og mye mer av dette.
 

3.    Følelser i ubalanse: Følelsen av å ha et ‘tynt lag’ rundt seg som er lett å trenge i gjennom. Ofte følelser som uro, nervøsistet/angst, å være avventende for hva som kommer til å skje, adferd som føles vanskelig å forstå fordi man ikke kjenner igjen seg selv og den man egentlig føler at man er innerst inne.

Årsak til følelser i ubalanse: Sensitivitet, empatisk som sjel- som lett tar på seg andres energier. Ønsker å gjøre andre vel og hjelpe de slik at de unngår å oppleve det vi kanskje selv har opplevd og erfart av vanskelige og traumatiske ting fra tidligere. Man ønsker alle andre det beste, og oppdager ikke at man selv er satt i ubalanse før det har gått en stund, og man har rukket å kjenne på andres energier litt for lenge.
 

Er det noe mer du vil si før vi avslutter?
Mye av det jeg forteller her er ting man ofte må grave dypt for å se, og ting man trenger tid på seg for å fordøye. Men jeg håper det er kjærkomne ord, og at du vet at jeg sier alt i ren kjærlighet mor. Jeg vet at du er åpen, og mottagelig for det jeg har å si,- og i dag var den rette dagen for å fortelle deg det. Takk for at du gir meg muligheten.

Jeg vil også si noen ord til deg som bor sammen med mor. Takk for at du er så åpen for både hennes og min måte å være på. Jeg er veldig glad i deg også. Denne kommunikasjonen sa ikke så mye om eller til deg, men det vil naturligvis komme også deg til gode i den store helheten.

Tusen takk for at jeg får være hos dere. Jeg er veldig takknemlig for alt dere gir meg både fysisk og åndelig. For et trygt hjem, og for det dere gir hverandre. Tusen takk!

…og ikke vær redd for å kontakte meg igjen mor. Jeg vet du kan, bare du tør å tro på deg selv. Jeg håper dette kan være en døråpner for oss også til videre kommunikasjon.

(Hun sender en stort hjerte, og masse kjærlighet)

bottom of page