top of page

Dyrekommunikasjon med Calypso

Calypso, april 17.jpg

Dyretolk: Karin Elise Hansen

 

 

Navn: Calypso

Kjønn: tispe

Alder: 4,5 år

Rase/art: hund/ Podenco ibicienco

Eier: Carina Fjeldly

 

Calypso har vært hos eier siden juli 2014

1.    Fri Flyt
(Under meditasjonen før kommunikasjonen i dag, så henger Calypso seg tidlig på meg, hun har ikke tid til å vente til jeg er ferdig, noe jeg ser på som sjarmerende J Hun sier ikke noe,- hun vil bare være med fra starten.
Jeg lager alltid en slags imaginær boble rundt meg selv under meditasjonen, for å lukke andre energier ute som kan påvirke min kommunikasjon. Men Calypso setter seg i bobla sammen med meg, og sammen så lukker vi den slik at det bare er hun og jeg der.
Jeg kjenner en meget sterk jordingsenergi sammen med henne, og det kribler fysisk i føttene mine når jeg gjør jordingsøvelse. Det forteller meg at hun har mye av denne energien i seg).Jeg er en sjel som liker å være delaktig i ting som skjer. Både fysisk og mentalt. Jeg liker å være nær, og kjenne på varmen og energiene fra en annen sjel. Jeg liker best å ligge helt inntil og kose meg. Jeg er ganske stor blitt, men det ser i alle fall ikke jeg på som noen hindring.

jeg er den av oss som viser hva tilstedeværelse, glede, kjærlighet og bevissthet er. Nå som jeg nesten er helt voksen, så kjenner jeg at dette blir mer og mer tydelig for meg. Jeg er opptatt av hvordan alle i familien har det, og prøver å være oppmerksom og tydelig i kroppsspråket mitt slik at alle forstår. Gi kjærlighet og omsorg tilbake. Jeg kan også putte inn litt humor i hverdagen når det trengs.  

(Kjenner at jeg fryser litt. Kan hende det kommer fra henne, at hun er litt ‘grøssen’ i dag).

Jeg forstår veldig godt hva familien min vil og mener til enhver tid. Men det er ikke alltid jeg er helt enig i hva de sier. Da kan jeg kanskje oppleves som litt sta, men det er bare fordi jeg synes jeg også har rett til en mening. Det er viktig for meg med respekt. Vi fortjener alle å ha respekt, og å gi respekt til den andre. Sette seg selv like høyt som hvilken som helst annen sjel. Vi skal aldri føle oss mindreverdige, eller la oss lede av en annen. Det krever også at man gjør det samme for andre.

….Jeg oppdager nå at jeg kanskje høres litt streng ut, men det er ikke meningen. Jeg vil bare ha frem et poeng. Vi har alle hver vår rolle, eller oppgave i familien, og vi utfyller hverandre perfekt. Det er det viktig at vi er bevisst på og respekterer. Vær åpen og anerkjenn de andres styrke,- så vel som svakheter. Svakhetene bruker vi hverandre til å styrke. Gi og ta, med respekt og kjærlighet. ikke med dårlig samvittighet og usikkerhet. Trygghet på hverandre er det viktigste vi kan gi hverandre. Jeg er her for å røre litt i gryta når jeg oppdager at energiene må ryddes opp i. Jeg elsker å ha den rollen. Se meg dypt inn i øynene, så ser du meg. Sjelen min.
(Hun smiler. Jeg oppfatter henne som ekstremt klok og tilstedeværende).

 

2.    Spørsmål:

Fra oppdretter:

Følte du jeg sviktet deg når du dro fra flokken?
Nei absolutt ikke. Jeg visste at jeg skulle et annet sted. Det var ikke behov for min energi i flokken.

Ble du skuffet?
Nei det ble jeg ikke. Det må heller ikke du føle på. Husk at vi dyr vet godt hvor vi skal være og ikke, hvilken rolle vi har, hvilken plass vi har i flokken. Det er viktig for oss at du også er trygg på det, og at du ikke går med dårlig samvittighet. Gi oss heller styrke, og gled deg over at vi skal til et annet hjem og hjelpe de. Du tar aldri feil valg, det er alltid meningen at vi skal dit vi skal. Uansett hvordan det er. Det er forhåndsbestemt, og vi tar på oss oppgaven med glede og stolthet.
Som valp kan vi oppleve det litt tungt å forlate foreldre og flokk, men det går fort over. Det er naturens gang. Du har akkurat de du skal ha i flokken din. Ha tillit til det, og gi slipp på meg som har det så bra som jeg har det. Kunne faktisk ikke hatt det bedre! (Hun smiler igjen).Fra Carina:
Du stikker av iblant. Er det noe du savner?
Jeg har behov for å strekke skikkelig på beina innimellom. Derfor stikker jeg. Det er ikke fordi jeg vil bort fra dere, men for å få ut litt energi og suge til meg ny. Pus gjør jo også det, selv om jeg vet at det er litt andre regler for han enn for meg. Han har også en annen rolle enn meg. Helt i orden og ikke no’ problem. Jeg trenger bare litt ‘luft under vingene’. Jeg ville aldri reist fra dere for å bli borte.
(Carina: Har dere prøvd å bruke langline ute på tur?)

Hvordan har du det her med oss?
Helt utmerket! Jeg håper du har fått et bilde av det ut ifra alt jeg har sagt i dag. Ville ikke byttet dere ut for noe! Perfekt hjem, perfekt familie! (Hun viser meg et hjerte)Fra Øystein:
Blir du mett av maten du får?
Tja.. jeg gjør vel det. Men jeg blir så fort lei! Det er ikke for å være kresen, men noen ganger så har jeg ikke så god matlyst. Andre ganger kan jeg spise og spise, og ikke bli mett. Det er jo ikke så lett å forholde seg til for hverken deg eller meg egentlig (hun ler litt av seg selv). Jeg føler meg som en fisefin dame! Men jeg setter pris på at du spør. Jeg kan kanskje bli litt irritabel hvis jeg ikke blir mett, eller hvis jeg er lei og ikke får det jeg har lyst på. Ikke meningen å la det gå ut over noen. Det er bare sånn jeg er. Bare with me! (hun ler igjen).

(Jeg ler litt her jeg sitter selv også, for dette høres kjent ut. Mine whippeter er akkurat sånn J . Vi har løst det ved å gi de Vom & Hundemat som hovedmåltid, også har de tørrfôr stående så de kan spise når de vil. Da regulerer de det selv. Noen ganger får de smake litt menneskemat, og en sjelden gang innimellom bruker jeg sånne billig-bokser med våtfôr fra butikken, bare som litt ‘krydder’ på maten så de får en annen smak oppå det andre. Men det er nok mange måter å gjøre det på. Det er jo individuelt også fra hund til hund hva de kan spise og ikke, hva de tåler og ikke).
 

3.    Følelser i ubalanse:
(Når jeg spør henne hva følelsene i ubalanse er,- og hva årsaken er,- så sier hun):
Jeg vil ikke fokusere på ubalansene. Jeg er her for å vise balanse og jording.

(Det har jeg ikke vært borti før,- at dyr ikke vil fortelle meg om dette. Men det beskriver jo også tydelig hva hennes oppgave er. Vakkert J )
 

Er det noe mer du vil si før vi avslutter?
Jeg vil takke for at jeg fikk snakke i dag. Jeg føler at jeg fikk litt klarhet i ting, og håper de føler det samme. Jeg ser på meg selv som en vakker sjel, og det vil jeg at alle i familien også skal gjøre.

Tusen takk!

(Hun sender kjærlighet, takknemlighet og bilde av et frodig og stort eiketre. For meg er det et tydelig symbol for styrke og jording).  
(Det ble gjort Full fjernkommunikasjon med Calypso, men jeg legger ikke ut alt av hensyn til dyr og eier) 

bottom of page