top of page

Dyrekommunikasjon med elefantungen Mbegu

mbegu2.jpg

Dyretolk: Karin Elise Hansen


 

Mbegu, født i mars 2014, var vår 'adoptiv- elefant' som for tiden bor i Kenya hos The David Sheldrick Wildlife Trust .

 

(les kommunikasjon med andre adoptiv- elefant Quanza her)

 

Les mer om historien til Mbegu
Se videoen fra Mbegu ble reddet her

Fri Flyt


(Jeg møter Mbegu som en leken og frigjort sjel. Hun er glad, og svinger seg rundt i ring slik at snabelen slenger etter henne i runddansen).

Jeg er FRI! Jeg er glad! Jeg er så takknemlig for at jeg fikk en ny mulighet til å leve et godt liv som liten elefant. For jeg er nemlig mye mindre enn jeg skal være. Jeg synes det er litt søtt jeg, mange synes jeg er søt, og faller for min sjarm.

Jeg har ikke alltid kunnet leve i glede. Du vet jo at jeg har opplevd traumatiske ting da jeg var sammen med min kjære mor… jeg var veldig liten da. Jeg hadde ikke en gang løsrevet meg fra henne. Elefanter vandrer jo sammen med sin familie så lenge de kan. Noen hele livet. Jeg tror ikke menneskene forstår hvor mye vi føler tilhørighet og kjærlighet overfor hverandre. Der har dere noe å lære av oss elefanter. Vi tar vare på hverandre i tykt og tynt, og vi er ikke redd for å ofre livet for en av de andre i flokken eller familien. Vi er ikke så fordømmende som mennesker ofte er. Vi aksepterer at vi er på vår egen vei i livet.

De snille menneskene som passer på meg her jeg er nå har forstått mer av hva ekte tilhørighet er. De har tatt seg tid til å se hvordan vi lever og oppfører oss. De fleste her kommer fra ulike flokker, ofte veldig langt fra hverandre, men når vi samles, så finner vi fort én eller to andre elefanter som vi henger oss på- som vi kan holde i halen. Det er fantastisk. 


Sorgen over våre tapte foreldre er fortsatt der, men den svekkes for hver dag som går. Vi kjenner at vi er på et trygt sted, og tør etter hvert å gi slipp. For noen tar det mer tid enn for andre. For min del så tok det ganske lang tid, for jeg var skadet i tillegg. Skadet på kroppen, men like mye på sjelen. Det var fryktelig… (Kjenner det snører seg i brystet, som angst)… Men jeg fikk bruke den tiden jeg trengte, og nå har jeg det mye bedre, takket være de snille menneskene og elefantene som er her.

Jeg er takknemlig for å ha fått kontakt med deg (Karin) også, så jeg får formidlet mitt budskap til en annen kant av verden. Jeg ønsker å hjelpe de nye elefantene som kommer til oss ved å spre budskapet mitt, på vegne av mange.

(Jeg spør om hun kan spesifisere hvilket budskap hun sprer på vegne av flere).

Vi elefanter har en tyngde, og en jording som ikke mange andre dyr har. Vi er langt oppe på rangsstigen, og burde kanskje vært små og raske. Men nei- vi er store og tunge. Hvorfor er vi det?
(Her prøver jeg å finne svar, men det blir stille. Som om vi skal finne svaret selv)…
 

Spørsmål: 


Har du det du trenger?
Ja absolutt, jeg kan ikke be om mer. Det er så mye kjærlighet rundt her, at man nesten kan livnære seg på bare det! Jeg skulle ønske du kunne komme hit og kjenne på kjærligheten, hvor nær vi er Moder Jord, og gi slipp på alt annet… 

 


 

Følelser i ubalanse
(stillhet) Redsel for å bli alene, for ensomheten


Årsak til følelser i ubalanse
Arr i sjelen

 


 

Er det noe mer du vil si før vi ser på sjelekontrakten og avslutter?
(Mbegu danser og snurrer rundt i ring igjen).
Man må lære seg å leke mer! Gi slipp, og leke mens man lever! Sette pris på naturen, og bruke den så mye man kan.


 

Sjelekontrakt
Å stole på det uvisse. Senke skuldrene og gi slipp
 

bottom of page