top of page

Dr. Bach's Blomsterremedier

"Sundhet afhænger af, om vi er i harmoni med vores sjæl"

crabapple.jpg

Dr. Bach var lege og homeopat, og tilbrakte livet sitt på å finne de mest naturlige metoder til sunnhet. Han likte ikke at skolemedisinen ga så mye bivirkninger, og andre ubehageligheter for menneskene. Han trodde at sinnstilstanden spiller en viktig rolle i det å bevare sunnhet og å kunne komme seg etter sykdom. Dr. Bach døde i 1936, bare 50 år gammel. Da hadde han utviklet et system som ville hjelpe mange mennesker i fremtiden.

 


Remediene brukes i dag av blant annet psykoterapeuter, rådgivere, tannleger, dyrleger, homeopater, og andre behandlere. Det har kommet inn tusenvis av vitnesbyrd fra både behandlere og pasienter som sier at remediene er veldig effektive. I den siste perioden av livet bodde Dr. Bach i Mount Vernon i Oxfordshire. Huset han bodde i der fungerer i dag som 'Bach- senteret'. Stedet brukes til å dyrke og fremstille remediene, og til utdanning.

Crab Apple

Blomsterremediene 

 

Dr. Bach oppdaget 38 remedier som alle er basert på ville blomster fra planter, busker og trær. Unntaket er 'Rock water' som er laget av kildevann med helbredende egenskaper. Hvert enkelt remedie sikter på å avbalansere en spesifik følelsesmessig og mental tilstand.

I tillegg utviklet han en kombinasjon av 5 remedier beregnet til vanskelige og krevende situasjoner. Denne kalte han 'Rescue Remedy'.

Remediene kommer i essenser, i spray eller som salve.


- Se oversikt over de 38 blomsterremediene til mennesker her

- Se oversikt over de 38 blomsterremediene til dyr her
- Les om Rescue Remedy her


 

Hvordan virker de?

 

Blomsterremediene behandler individet, og ikke sykdommen eller dens symptomer. De virker på de følelsemessige ubalansene hos den berørte person. Så 2 personer med samme diagnose, f.eks. gikt,- kan trenge ulike remedier, ut ifra hvordan de har det følelsesmessig. Remediene omdanner negative følelser til positive, og stimulerer oss til selvhelbredelse. Kroppen og sinnet kan da bekjempe sykdom og stress.

Jeg vil understreke at remediene ikke kurerer alvorlig sykdom, og man skal aldri erstatte skolemedisinen med Bach's Blomsterremedier. Derimot kan de brukes som et godt suppliment.

 

 

Dr. Bach delte inn remediene i 7 grupper, som representerer fundamentale konflikter som forhindrer oss i å være sanne mot oss selv:

 

  1. Frykt

  2. Uvisshet

  3. Manglende interesse i nuet

  4. Ensomhet

  5. Overfølsomhet for påvirkninger og idéer

  6. Motløshet eller fortvilelse

  7. Overdreven omsorg for andre.

    Innenfor hver gruppe dekker hvert remedie én bestemt problematikk.

_wsb_452x241_bach_range_complete__67450_

Hvor kjøper man Dr. Bach's Blomsterremedier?

Dr. Bach's Blomsterremedier kan kjøpes hos bl.a. Mezina A/S (klikk her), og hos flere helsekost- forretninger. Se etter 'Bach'-logoen som du ser på bildene her. Veiledning til bruk står på produktet.

bottom of page